Småspov i Frövisjön

 
Min hemmalokal är utan tvivel Frövisjön och ett kryss där smäller nästan lika högt som ett kryss på Sverigelistan.
Är det dessutom en art man väntat på och missat några gånger så blir det riktigt roligt.
Småspoven är en sådan art och jag hade inte en tanke på just den när jag åkte ut till sjön ikväll. Nej det var jorduggla som gällde och Benjamin skulle årskryssa dvärgmås och svarthalsad dopping. Två arter som hängdes in ganska omgående när vi kom fram.
Vi delade tub idag och Benjamin slet med den och jag jobbade med handkikaren. Efter ett tag bytte vi och jag fick för mig att kasta ett öga på lerbanken  mitt i sjön. Felicia var med, så jag skulle se om det var några brushanar där, som eventuellt spelade. Det kanske kunde väcka hennes intresse.
Två rödbenor och en hel del skrattmås, sen var det någon annan fågel som låg, eller satt bland skrattmåsarna. När den vände på huvudet så visade det sig vara en spov. Med snygg mittbena och lagom lång näbb.
småspov
Jag fick till och med en bild på den, även om kvalitén på bilden lämnar en hel del att önska. Men jag tycker nog att den tydligt visar att det är en småspov även om mittbenan och övrig teckning på huvudet inte syns.
Någon jorduggla lyckades vi aldrig hitta. Myggen blev för besvärlig och ungarna drog till bilen, så det var bara att plocka ihop utrustningen och ge upp. Men ett riktigt fint frövisjökryss lyckades jag med i alla fall. Helt på egen hand dessutom.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.