Pippipodden


Jag har länge saknat en podcast om fåglar och fågelskådning. Jag har till och med funderat på att försöka starta upp en själv, men bromsat mig själv eftersom jag vet att jag inte riktigt har den tid och det nätverk för att få till en riktigt bra fågelpodd.

Nu slipper jag vänta längre, för idag hittade jag denna trevliga nyhet på Natursidan.se. En pinfärsk podcast om fåglar och fågelskådning och det är Anders  Wirdheim och Christopher Gullander som ligger bakom den.
Just Anders Wirdheim tror jag många kommer att känna igen rösten på eftersom det oftast är han som radion ringer upp om de vill ha svar på fågelrelaterade frågor. Just nu i dagarna när ”Vinterfåglar inpå knuten” pågår så hörs hans röst ofta.
Så här ser beskrivningen av podden ut och det känns lovande och intressant. Ett bra upplägg, med två skådare som blandar aktuella fågelnyheter med kåserier och allmänt skådarsnack.

En podd om fåglar och fågelskådning, som blandar humor och allvar. Vi pratar om aktuella fågelnyheter och delar med oss av krönikor och kåserier. Ofta kommer en okänd/känd gäst eller två på besök. Som värdar står två passionerade fågelskådare med många års expertis i ryggen, Christopher ”Gullet” Gullander och Anders ”Widde” Wirdheim.

 
Jag har lyssnat på första avsnittet och tyckte det var bra. Lite ringrostiga  kändes de båda, bland annat fanns det passager där de lät lite väl mycket ”läsa innantill”, men jag är fullt övertygad om att de kommer att växa in i rollen som poddare och få ett mer naturligt flow i pratet och podden när de får några avsnitt i ryggsäcken.
Huvudsaken var att det var intressanta ämnen och det tycker jag nog att det var. Lite mer diskussioner skulle jag gärna se. Men det kommer nog vad det lider när de vågar avvika lite mer från manus.
De kända och okända gästerna som dök upp i detta första avsnitt var imitationer i lite mer humoristiska inslag, men jag hoppas att det i framtiden även bjuds in riktiga gäster till podden. Jag skulle jättegärna se t ex C3-metrologerna lämna sina fågelväderprognoser i podden när det drar ihop sig till vår och höststräck.
För att undvika att spoila så tänker jag inte skriva något mer om podden utan bara tipsa alla om den och se fram emot nästa avsnitt.
Man hittar den på följande länkar.
iTunes, RSS, Soundcloud

Nedklottrat den

av

Kategori:


Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg