Veckans naturskola – Fågelmello deltävling 2

Jag fortsätter att köra fågelmello och jobba i NO-boken med mina tvåor.
Den här veckan var det ingen art som stack ut i fågelmello och det blev en riktigt jämn omröstning och de två fåglarna som gick vidare fick 35 röster. Men det var två arter med 33 röster och två med 32 så det var ingen självklarhet vilka som gick vidare.
Att köra med handuppräckning tror jag påverkar en del. Eleverna är lite försiktiga i början och tittar en del på varandra. Det kan också förklara att bofink och trädgårdssångare som i mitt tycke borde kunna gå vidare är två av de arter som fått minst röster.
Vidare från andra deltävlingen på Naturskolan Hagaberg

Lövsångare


Sveriges vanligaste fågel, som flyttar till Afrika och kommer tillbaka i slutet av april. Finns i hela Sverige där det finns buskar och träd.

Tofsvipa

tofsvipa
En tidig vårfågel som trivs i våtmarker och på åkermark. Hanarna skaffar ett revir som de vaktar och försöker locka honor till. Med den här milda vintern bör vi redan nu hålla utkik efter dem.
I morgon är det dags för en av våra treor att rösta i deltävling 3. Men de röstar i hela fågelmelodifestivalen så deras röster lämnar jag in till Natursidan.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.