Fåglar jag fotat – sjöorre

Under vår och höst kan man se sjöorre hemma i Västerås. För det mesta rastar de i en tät flock mitt ute på en fjärd, men då och då dyker det upp några på lite närmre håll. Men aldrig på något bekvämt fotoavstånd.
Det samma gäller de sträckande sjöorrar man ser utefter kusten och för min del främst på Öland under mina besök under vår och höst.
Därför var sjöorre en av mina målarter när jag och Benjamin gjorde vår första fågelresa till fjällen. Han var mindre road av att leta sjöorre och smalnäbbad simsnäppa i små gölar än vad jag var, men eftersom jag bestämde så fick han snällt följa med.

Min envishet gav också utdelning, för till slut hittade vi ett par i en av gölarna vid Flatruet.
Smalnäbbad simsnäppa hittade jag förvisso också, men då regnade det och var kallt så den fotade jag aldrig. Det får bli nästa gång vi ger oss upp i fjällvärlden för att hitta fågel.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.