Efter den senaste veckans stormiga och opålitliga väder kändes fågelskådning inte så lockande. Därför var det lite extra kul när brorsan skickade ett SMS-i onsdags.

Jag spelade dock lite svår genom att inte svara omgående utan vänta till fredag eftermiddag med att svara honom.
Idag när jag vaknade så var vädret helt underbart och hade jag inte haft den där biljetten till AIK så hade jag nog hellre åkt ut till Asköviken.
När det gäller fåglar är kryss bland de roligaste.  Det fungerar lite som en krydda i tillvaron, för de allra flesta gångerna man är ute och tittar på fåglar blir det inte något kryss.
Med fotboll är ett kryss dock inte lika skoj även om det finns undantag. Att ligga under mot bra lag och hämta upp till kryss känns nästan lika bra som en seger.
Dagen bjöd som sagt på solsken och fortfarande ganska byig vind, men på Skytteholm kom blåsten inte åt oss och vi kunde stå och njuta av vädret hela matchen.

Läktarna var ganska välfyllda, men skönspelet uteblev. Ett ganska tråkigt AIK fick aldrig till något riktigt spel och målchanserna var ganska lätträknade i första halvlek.
Det fortsatte i andra halvlek, men plötsligt fick J-Södra en straff och så kändes allt botten. Hur skulle AIK kunna vaska fram någon målchans för att vända detta? Inte långt efter så bjuder den normalt så stabile Per Karlsson på en riktig tavla och 0-2 var ett faktum.
Pertan är dock förlåten. Han har spelat längst av alla spelare i AIK. Över 300 matcher, men jag tror ändå att alla andra gjort fler misstag än honom, även nyförvärven.
Sen gör AIK två byten och matchbilden förändras. Stefan Silva kommer in och gör för den ovane fotbollsåskådaren kanske inte så stor skillnad, men han går ner och möter boll på ett sätt som ingen gjort tidigare i matchen. Efter honom kommer Ebenezer Ofori in och det var helt matchavgörande. Med honom blev det mer fart och AIK blev mer svårlästa vilket gjorde att J-södra stundtals hamnade långt ned i knät på sin egen målvakt.
Det var också Ofori som fick hål på dem med ett snyggt skott på halvvolley och strax därefter var det Goitom som efter en hörna hittade rätt.
Tyvärr vaknade AIK för sent och ett kryss mot J-södra känns som en förlust. Men en upphämtning är alltid en upphämtning och AIK brukar alltid vara sega i starten. Kan vi få se mer av Ofori och ett spel som kan hota motståndarna lite tidigare så tror jag att Allsvenskan 2020 kan bli riktigt rolig.
På läktaren runt om mig suckades det mycket och klagades vitt och brett, men det beror nog mer på att råsundafetton tittar mer på individuella prestationer än på laget som helhet. De har också en förmåga att mest se på fotboll den sista tredjedelen. Anfallare som missar en passning eller en back som kommer lite fel i positionen får mer skit än när misstagen sker på mittplan.