Fåglar jag fotat – ängspiplärka

Piplärkor är en liten vattedelare man kan använda för att skilja fågelskådare från mugglare åt. Det är riktigt vanliga fåglar som trots allt är ganska okända för de som inte har något fågelintresse. Samtidigt är de om man bortser från sången ganska diskreta fåglar vilket gör att även fågelintresserade missar dem.

Jag var själv i fjällen om somrarna som liten och hade redan ett ganska stort fågelintresse, men när jag kommer dit som vuxen fågelskådare och inser hur många ängspiplärkor det finns där blir jag förvånad.

Jag hade inget minne av den fågeln från mina barndoms somrar i fjällen. Till mitt försvar så var vi där under semestertider och då sjunger fåglarna inte så mycket. Men det går ju knappt att röra sig utanför stigen utan att stöta upp en ängspiplärka och utanför stigarna gick jag ganska ofta när jag var liten.

Fotot ovan är taget på Flatruet i början av juli 2020. Vi packade ett tält och tänkte ha en pandemisemester. Men oj vad folk det var där och så värst mycket sömn fick jag inte heller eftersom man hör allt genom tältduken, så jag väcktes av allt från fjällripor, spelande större strandpipare och kärrsnäppor till brummande bilar och motorcyklar på vägen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.