Jag bytte skolgård i Augusti. Efter 21 år i Pysslingen och 9 år på Hagabergsskolan (Noblaskolan Hagaberg) bestämde jag mig för att det nog var dags att röra på mig.

Ibland har jag funderat på om jag tog rätt beslut. På Hagaberg hade jag under åren jobbat in mig och jag hade allt jag ville ha. I princip hade jag en tjänst jag skapat själv där jag hade naturskola med eleverna under förmiddagarna och på eftermiddagarna jobbade jag på fritids. Allt var helt klart så nära en optimal tjänst för mig man kunde komma.

Men under vårterminen -21 så vikarierade jag också på Naturskolan i Asköviken och där kände jag ännu mer hur den tjönsten passade mig som handen i handsken och lusten och drivet på Hagaberg började så sakta att försvinna.

När min chef på Naturskolan berättade att hon skulle bli rektor på Gäddeholmsskolan så var det det beskedet jag behövde för att tippa över.

Så trots underbara kollegor och så gott som perfekta förutsättningar valde jag att röra på mig.

Gäddeholmsskolan

Gäddeholmskolan är en nystartad skola och jag visste att jag inte på en gång skulle ha möjlighet att jobba på det sätt jag jobbat på Hagaberg, men en flytt skulle underlätta ett närmare samarbete med Naturskolan i Asköviken och med en rektor som jobbat på Naturskolan så finns alla förutsättningar för att skapa ännu bättre förutsättningar.

Men ni ska veta att jag vissa dagar tvivlat på att jag tagit rätt beslut och varje gång detta tvivel dyker upp gäller det att fokusera framåt. Mot en skola med en egen naturskola. Att se på naturen och omgivningarna.

Skolgårdslistan

Som fågelskådare har jag ju givetvis en skolgårdslista. På Hagaberg hamnade jag på 102 arter efter 9 år. Då omfattade listan även en del av skogen som jag nyttjade för naturskoleverksamheten och mina lunchpromenader.

Under sommarledigheten passade jag därför på att ge mig ut mot Gäddan och kolla upp om det fanns någon lämplig runda som var ungefär lika lång. (lagom för en 30 min promenad)

Jag hittade en som går runt de dammar som är kvar sen tegelbruket hade ett lertag där och där hoppas jag på en riklig mångfald av sjungande fåglar i vår.

Jag har satt upp ett mål att nå 100 arter innan sommarlovet. I skrivande stund är jag uppe på 83 arter varav 63 är sedda eller hörda från skolgården eller på skolgården.
Den största överraskningen är den blåhake som satt på trappan till personalingången en morgon i september.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.