Fåglar jag fotat – stäpphök

Rovfåglar är inte min grej att fota. Jag och min kamera hinner aldrig med i luften och det går ytterst sällan att komma dem tillräckligt nära för att få en skaplig bild.

Men när jag och Benjamin lyckas hitta en stäpphök på egen hand, en honfärgad så blev vi så illa tvungna att försöka få en så bra bild som möjligt genom tuben. Utfärgade hanar behöver man inte skriva rapport på, men med yngre förmågor och honor måste man kunna styrka sin observation med foto eller en riktigt bra beskriving.

Det var en vår med ganska mycket stäpphök så vi gav oss faktiskt ut för att hitta en egen, jag och Benjamin och vid Bocksjön utanför Västerås lyckades vi.

Bilden lämnar en del att önska, men om jag inte minns helt fel så fick Benjamin en tydligare bild och det räckte för att få observationen godkänd.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.