Idag kändes det som att våren kom på riktigt till Gäddeholm. Visst har jag noterat hackspettar som trummar och mesar som sjunger och försökt övertyga mig själv om att det är vår. Men idag var det rasslade det till och jag fick också med mig några elever för att leta vårtecken.

Hassel är ett tidigt vårtecken och redan efter jul kunde jag konstatera att hanhängena började skifta mer i grönt. Nu börjar vissa hängen skifta i gult och om man tittar noga så ser man den lilla röda honblomman på knoppen till höger.

Jag skulle ut i skogsbacken för att kolla efter blåsippor, men sprang istället på en tussilago. Senare på eftermiddagen fick jag också med mig några elever och letade i dikeskanten utanför skolgården och där fanns det ännu mer av den lilla gula vårsolen.

Längst upp på vallen mellan diket och skolgården hittade en av tjejerna dessutom denna snödroppe.

Myrorna har också vaknat och det var under dagen de vaknade, för denna stack var tom när jag kollade på förmiddagen. Under lunchpromenaden hittade jag de första myrorna och sen på eftermiddagen var det full aktivitet med att reparera stacken efter gröngölingens vinterhärjningar.

Nu är det äntligen vår och i morgon har jag sovmorgon och får börja dagen med frukost vid Trådarängarna.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.