Fåglar jag fotat – sångsvan

Profilbild för Johan Karlsson

När jag var liten var sångsvan något man såg på våren om man hade tur. Den häckade i norra Sverige. Men under slutet av 1900-talet hände något. Sångsvanarna ökade och även häckningarna här hemma i Västmanland ökade och nu är det en jättevanlig syn på vårar och även övervintrande familjegrupper förekommer.

Sångsvan – Skennaren

Från att ha ha haft några enstaka häckningar under 70-tal så häckar sångsvanen nu lite här och var i landskapet så länge det finns lite öppet vatten. Man kan hitta dem på myrar, i vassrika mälarvikar och i skogssjöar.

Trots detta har jag inte så värst många bilder på den. Under våren är de mest ett gytter av svanar på åkrar och under sommaren så håller de sig diskret på avstånd från oss människor.

Bilden ovan fotade jag från en orrkoja på Skennaren.

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.