Fågeltornskampen

Igår var det en sån där morgon när det kändes som om man gick upp en timme innan man gick och la sig.

Vi skulle vara ute i fågeltornet vid Asköviken kl 05.00 så vid fyra skulle vi åka hemifrån.

Gråkallt väder med regn och blåst kändes väl sådär, men vi kämpade på och plockade art efter art och fick till slut ihop ett riktigt bra resultat på 83 arter. Vår toppnontering på 92 arter från 2019 rådde vi inte på, men ett av våra bättre resultat var det.

Då fågeltornskampen ökat i popularitet så räckte detta inte ens till top 10 vilket det gjort tidigare. Men vi blev bäst i Västmanland vilket aldrig tidigare hänt på de 9 tornkamper som varit. Det brukar alltid bli Norsa i Köping som drar det längst strået. Nu vet vi alltså vilket väder vi ska hoppas på för att slå dem.

Angående vädret så var det mycket bättre idag, när vi hade fågelskådningens dag ute i Asköviken. Strålande solsken med lite byig vind. Ett jämt flöde av besökare gjorde att vi kunde engagera oss i både folk och fåglar utan att känna att vi inte räckte till.

Ett årskryss på göktyta lyckades jag också med. Om jag lyckas vila upp mig kanske jag ger mig ut till Hässlö under kvällen eftersom jag ska leda en exkursion där på onsdag. Man vill ju ha lite koll innan man leder andra.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.