Skolgårdslistan snart uppe i 100

När jag började på Gäddeholmsskolan så satte jag upp ett mål om att nå 100 arter på min skolgårdslista innan min första skolavslutning.

Det gick ganska snabbt i början och redan efter augusti var jag uppe i 50 arter, men sen har det succesivt gått långsammare och långsammare, men speciellt orolig att jag inte ska klara målet har jag aldrig varit.

Idag på min lunchpromenad kom art 98, en försynt sjungande rörsångare i dämmet och lite senare under elevernas lunchrast kom en skrattmås flygande. En art som är en gåta att jag missat, men kanske är det så att de inte har någon anledning att ge sig upp mot skogen och småtorpen runt skolan eftersom de hittar allt de behöver kring Mälaren och Hässlösundet.

Med 99 arter på listan så är frågan nu vilken art som blir nummer 100

Jag hoppas givetvis på någon rolig och lite oväntat som en vit stork, röd glada eller en ägretthäger, men om vi ska vara lite rimliga så finns det arter som rapporterats i området tidigare år som jag saknar.

Gök, göktyta och törnsångare. Utöver de så känns även ärtsångare, sävsångare, trädgårdssångare och näktergal ganska rimliga.

Min gissning är att jag faktiskt når målet redan denna vecka och att det är gök eller sävsångare som blir nummer 100.

Vilken art tror ni blir min 100:e art? Nedan ser ni de arter jag redan hängt in så ni slipper gissa på någon jag redan sett eller hört.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.