I går kväll bestämde vi oss för att det kanske var dags att planera ihop något gemensamt att göra under sommarsemestern.

När man är ute sent kan det vara lite knivigt med boende och då är det tur att man har släktingar och bekanta som kan ställa upp, så efter några sms blev det klart att vi åker upp till Luleå under vecka 30. Först tänkte vi vecka 29, men Benjamin fick jobb på Kvismare fågelstation då så vi skjöt på det en vecka.

Nu ska vi väl hinna med en massa vanliga semestergrejer, men lite tid för skådning hoppas jag och Benjamin att få. Jag har inte varit där sen 2014 och ser verkligen fram emot att få besöka Norrbotten igen.

Att vi skjöt på det hela gör mig ingenting, då bör vi ha chans på lite roliga vadare som börjat sträcka.

Att vi dessutom får möjlighet att fylla på årslistan med fynd från fler landskap gör ju inte saken sämre. Både jag och Benjamin kommer nog att slå rekord i antal landskapskryss i år då vi redan besökt och rapporterat från ganska många landskap och genom detta också får möjlighet att lägga in fynd från Hälsingland, Medelpad, Ångermanland, Västerbotten och Norrbotten. Gör vi dessutom en avstickare in mot landet kan vi nog få med Lappland också.

Kalax hamn och strandäng besökte jag ganska frekvent när jag var uppe på somrarna förr, så det ska bli lite kul att göra ett besök där igen.