Fjällskådning i Härjedalen dag 1

Jag hade tänkt att blogga om våra äventyr i den härjedalska fjällvärlden, men jag har varit utan täckning mest hela tiden och vandrarhemmet vi bott på saknade WiFi så jag skrev ned dagboksanteckningar som jag kommer att publicera här de närmaste dagarna.

Exakt klockan 7 rullade vi från Västerås med siktet inställt på Mittådalen där vi skulle tillbringa några dagar under min första semestervecka. 3 nätter var bokade på Mittådalens fjällgård och skådningen skulle vi få på Flatruet och omgivningen närmast.

Jag och Benjamin som under året kommit på att det är roligt med lanskapsårskryss såg också en möjlighet att hänga in en del årskryss i Dalarna på vägen upp mot Härjedalen. Nori körde och vi kryssade fåglar och rapporterade direkt. En ganska välfylld fältdagbok från bilfönstet.

Efter en lunch på Sibylla i Sveg blev vägarna smalare och smalare och förhoppningarna om roliga skogsarter som tjäder, orre, lavskirka m.m. tändes, men det enda vi såg var timmerbilar och dubbeltrast.

Runt 15 kom vi fram till vandrarhemmet där vi snabbt packade in och checkade in för att sedan snabbt ge oss upp på Flatruet. Hökugglan som var sedd vid trädgränsen på vägen upp kunde vi inte hitta, men väl mängder med större strandpipare och när vi väl kom upp på toppen gav vi oss iväg ut på en promenad på måfå.

Vi strosade runt i hopp om att hitta något kul och bara för att supa in fjällen. Lappsparv, fjällabb och mängder av ängspiplärka och stenskvätta hittade vi. Efter att ha strosat runt ett tag och fotat lite ljungpipare började vi känna oss hungriga och kunde konstatera att tiden går fort när man har roligt även om det regnar, för nu var det middagstid.

Vi åkte ner till Fjällgården igen och inmundigade Noris medtagna lasange som smakade underbart efter några timmar på fjället.

Pasta har den egenskapen på mig att jag lätt får paltkoma så nu gällde det att inte nicka till utan vi gav oss snabbt iväg igen. Vi hade inte några planer första dagen så det blev återigen lite på måfå.

En trevlig kvällstur som gav ytterligare ett årskryss.
Totalt 4 årskryss fick vi ihop under första dagen i Härjedalen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.