En ringmärkning till

Vi hann med en ringmärkningsomgång innan vår tripp till Luleå. Jag hämtade Benjamin på Kvismaren på förmiddagen så det var osäkert om han skulle orka en märkning även på kvällen, men han hann sova några timmar och var pigg vid 15.00 så att vi kunde vara på plats 15.30 och sätta upp näten.

Mitt i sommaren brukar vi ha någon omgång som ger väldigt skralt med fågel. 2020 när vi var på Önstensborg senast hade vi 3 fåglar en märkning den 25/7 och även detta år var det väldigt glest mellan fåglarna. 4 fåglar och den enda ljusglimten var en ny art för i år. Grönsiska som vi märkte i mängder 2020. Då hade vi också bara en siska den 25/7 och omgången efter hade vi över 90 st så vi får se hur det blir i år.

Nu ska jag packa och sen sova för i morgon blir det några mil i bilen. Jag har en snäll syster som gick med på att bytlånas bil under en vecka så att vår bil som måste hålla rätt serviceintervall för att behålla garantin får åka lite mindre.

Så nu blir det till att åka BMW och till min stor förvåning upptäckte jag att den faktiskt hade blinkers.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.