Dum tid att vara förkyld

Förra hösten kom aldrig igång riktigt och gick till historien som en ganska mager fågelhöst. Arter vi är bortskämda med att hitta i buskarna ganska lätt på t ex Öland fick man slita lite för att hitta. Som tajgasångare t ex.

Här hemma är det alltid svårt att hitta dem, men nu händer något. I helgen hittades mängder av tajgasångare i våra östliga landskap och just nu blåser vindarna från Uralbergen rakt över Östersjön, så det mesta talar för att slutet av denna vecka kommer att bli ännu bättre.

Nu blir det alltid öar längst ut i skärgården och Öland och Gotland som får mest av denna kaka. Men när ett läge dyker upp så här så brukar det spilla av lite även inne i Västmanland.

Det är väl klart att man åker på en bihåleinflamation nu av alla gånger. När man egentligen skulle vilja vara ute och skåda. Men å andra sidan hade man ju bara varit på jobbet och frustrerat tittat på telefonen när fågellarmen började komma in.

Nu får jag sitta hemma och hoppas på en tajgasångare i någon av buskarna på tomten och en liten promenad skadar ju inte heller så med lite tur kanske jag också får del av detta.

Till helgen räknar jag med att vara frisk och då blir det ringmärkning vid Hamre och Euro Birdwatch 22 på Asköviken på söndag.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.