Skogsskådning

När hösten går mot vinter börjar jag så smått dra mig mer ut i skogen. Den lilla skog som finns kvar. Det är mest hyggen och skogsplantager, men här och där finns små öar av riktig skog att njuta av.

Vi började dagen vid Skillbergs skogsmatning en bit norr om stan. Här var det gott om mesar och någon enstaka hackspett. Vi hade givetvis hoppats på gråspett men någon sådan blev det inte. Nötkråkan kom däremot fram och tog för sig av hasselnötterna vi serverade.

Efter att ha noterat de förväntade arterna och druckit vårt kaffe gav vi oss upp på Öjesjöbrännan för lite örnspaning. Kungsörn saknades på årslistan för en av oss, men vi såg bara någon enstaka korp som flög över så vi gav oss vidare mot Kolartorp där vi tidigare haft tur med både korsnäbbar, tjäder, örn och hökuggla. I år saknas det dock några spännande rapporter därifrån.

Väl framme kunde vi konstatera att det bör finnas något ätbart i form av jaktslakt eller liknande för stället kryllade av korp och kråkor. Vi följde en liten skogsväg in mot kråkorna och korparna och mycket riktigt fanns där örn.

Vi slog oss ned och hällde upp kaffe och spanade. Minst 7 havsörnar i blandade åldrar kunde vi räkna in, men någon kungsörn kunde vi inte hitta. Efter ett tag började det småregna och vi gav oss vidare mot Fermansbo urskog för lite hackspettslycka.

Regnet tilltog tyvärr och vi blev bara kallare och kallare och ingen spett i sikte så vi fick lov att nöja oss med den tjäder vi såg flyga över vägen framför bilen på väg upp mot parkeringen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.