Fågelmemes

I mitt inlägg om facebookgrupper så skrev jag om en grupp som heter Fågelmemes och en amerikansk motsvarighet Birding Memes.

Det är alltså grupper där man postar och delar s.k memes eller internetmemes. Det handlar om bilder, filmer och andra fenomen som fått viral spridning på internet och lever sina egna liv. Många i vår grupp delar dock bara vanliga roliga bilder med fågeltema vilket kan vara ok, men några memes är de inte.

Jag är ganska aktiv i gruppen fågelmemes och gillar fenomenet. När det händer något i fågelsverige så försöker jag att hitta någon klassisk meme som passar in på det hela och ibland när det varit låg aktivitet krystar jag fram en meme.

Min första meme

När gruppen startades hakade jag på ganska snabbt och använde den klassiska Disaster Girl. Ett foto av en hånleende liten flicka framför ett brinnande hus.

Jag tyckte att jag fick till en ganska bra meme av den med min referens till att hemlighålla ovanliga fåglar. Samtidigt fick jag en reaktion om att det var över gränsen vilket tydde på att alla som hittat gruppen inte var helt med på noterna om vad en meme är.

Fotot är taget vid en brandövning där den lokala räddningstjänsten håller öppet hus på en övningsplats och hade florerat på internet i liknande memes i flera år.

Nu tänkte jag faktiskt fortsätta att posta lite fågelmemes här på bloggen. Framförallt memes jag skapat som jag är extra nöjd med, men även riktigt roliga memes av andra som väckt många reaktioner.

Vill man vara med där det händer, när det händer bör man dock gå med i gruppen på facebook.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.