Resultat deltävling 1 – 2024

Eleverna på Gäddeholmsskolan har sagt sitt och det blev korpen som gick raka spåret till final i den första deltävlingen.

Denna ikoniska fågel som jag själv tyckte borde ha blivit vår nationalfågel. Historiskt sett har vi dyrkat den sen vikingatiden och den finns i hela landet. Tidigare sågs den mer som en skogsfågel men det är absolut ingen fågel man aldrig ser i stan, så den representerar verkligen hela vårt avlånga land.

På Gäddeholm har vi ett par som då och då kommer flygandes över skolgården. Det är ganska vanligt att man ser dem i par när de patrullerar sitt revir. Under hösten kan unga korpar bilda större flockar och dra omkring och leta föda tillsammans.

Andra chansen

Vi ska skicka någon fågel till Andra chansen också. Det blev riktigt jämt mellan förra årets vinnare rörsångare och svarthätta. För att skilja dem åt krävs något utslagsgivande och eftersom min dotter också kör fågelmello med sina förskolebarn låter jag dem få utslagsrösten vilket gör att rörsångaren går vidare till andra chansen.

Svarthättan som blir trea får också en chans eftersom treorna har chans till att bli jokrar i andra chansen.

På måndag presenteras deltävling två


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.