Teddy Lucic till Ellos

Efter mitt förra inlägg, där jag gratulerade Elfsborg till årets sämsta värvning, har jag kollat lite hur det gått för klubbarna Teddy spelat i.

 • 1995 Frölunda åker ur med Teddy i truppen
 • 2002 Fick IFK-glenn kvala för att hålla sig kvar.
 • 2004 Ã…kte AIK, Leeds och Bologna ur högsta serien.
 • 2006 Ã…kte Häcken ur med Teddy i truppen.

teddy.jpg
Foto: AIK.se
Det är bara Leverkusen som klarat sig från bakslag, frågan är vad Tyskarna gjorde för att klara sig undan Teddys förbannelse, och om Ellos har haft kontakt med dem så att de vet hur man klara sig undan den.
….och nej, detta är inget surt sa räven från mig. Jag kan bara inte med Teddy Lucic. När han spelade i AIK vara han oengagerad och tog inte det ansvaret man kunde förvänta sig av en rutinerad landslagsback. Det enda bra jag har att säga om honom är att han har en hög lägsta nivå, vilket kanske inte är alltför konstigt, med tanke på att han aldrig tog några risker och lät sina yngre och orutinerade lagkamrater ta för stort ansvar och med det misslyckas.
Varför verkar det bara vara jag som såg detta?
Fotboll, förbannelser, Teddy Lucic, elfsborg, AIK, Leeds, Västra Frölunda, Häcken, IFK Göteborg, Bologna, Bayer Leverkusen


Kommentarer

5 svar till ”Teddy Lucic till Ellos”

 1. Suck, varför gör de så här? Lucic är inte lösningen efter det totala haveri Elfsborg gjorde i höstas. Som du säger, kass i Häcken häromåret (när Elfsborg vann!) – vad iallsindar säger att han platsar nu? Jösses.
  //svensklararen.blogspot.com

 2. Jag är av motsatt uppfattning. Jag påstår att Teddy Lucic är den mittback med den högsta lägstanivån som spelat i AIK under hela 2000-talet. I Nils-Eric Johansson ser jag en potentiell arvtagare. Lägg till att Lucic först fick spela med en Micke Brundin som var i slutet av sin karriär men framförallt agera dubbel mittback när han parades ihop med högermittfältaren Kibebe i mittlåset senare.
  VÄSTRA FRÖLUNDA 1993-1995
  Teddys första allsvenska säsong, Västra Frölunda chockar övriga och slutar 7:a. Ã…ret efter slutar klubben 11:a för att 1995 åka ur. Innan allsvenskan var avgjord så hade dåvarande storklubben IFK Göteborg lagt beslag på Teddy Lucic till kommande säsong.
  IFK GÖTEBORG 1996-1998
  Under hans tid i IFK Göteborg så kvalade aldrig Göteborg, istället var han med om att vinna SM-Guld samt spel i CL. Göteborg kvalade först för sin existens 2002.
  BOLOGNA 1998-2000
  Teddys första europaäventyr. Under första säsongen slutar man på den övre halvan och klubben vinner Intertotocupen, vilket är klubbens främsta europeiska merit till denna dag. Under andra säsongen spelar Teddy knappt, laget slutar i mitten och trillar inte ur Serie A förän säsongen 2004/2005 (då Lucic är i Tyskland).
  AIK 2000-2002
  Teddy spelade aldrig i AIK under katastrofåret 2004 eller säsongen innan. Han lämnade halvägs in under 2002-säsongen. Under Teddys två (hela) säsonger i klubben så tog vi två stycken topp-3 placeringar. Noterbart är att Lucic under sitt första år i AIK blev utsedd till webbfrågans lirare flest gånger tillsammans med Andreas Alm.
  LEEDS 2002
  På lån till klubben. Teddy spelade 17 matcher för klubben som slutade på 15:e plats. Efter att Teddy försvann så falerade klubben med det ekonomiska fusket som uppdagades, vilket fick sportsliga konsekvenser.
  BAYER LEVERKUSEN 2003-2005
  Under Teddys två säsonger slutar klubben 3:a respektive 6:a ligan. Lucic köptes som back-up till ett lag som figurerade i CL.
  BK HÄCKEN 2005-2007
  Fortfarande given i landslaget så väljer Teddy Häcken som storsatsar istället för Europeiska eller toppklubbar i Skandinavien. Under Häckens sorti så var Teddy så pass viktig för laget att han flyttades upp till mittfältet.
  Lägg till Lucic 86 landskamper under ovan period. Han var med i VM-trupperna -94, -02 -06 och i EM -04.
  En ganska imponerande meritlista för en svensk mittback.
  Personligen hade jag gärna sett Lucic bredvid Nisse i AIK. Dock så har han 1-2 år kvar max samt att jag inte skulle vilja se AIK lägga de miljoner som Elfsborg nu väljer att lägga.

 3. Jag menade inte att Teddy personligen var orsaken till att lagen han tillhör/tillhört trillar ur högsta serien.
  Såg det mer som att det vilar en förbannelse över honom, lite som att bajen aldrig vinner bandyfinalen på studenternas.
  Att han har en hög lägstanivå håller jag med om, men jag tror att det beror på att han är en spelare som ska spela andrafiol och det passar honom bäst.
  I AIK borde han med sin rutin ha klivit fram och spelat förstafiol, men enligt mig så gjorde han inte det, och det är en av orsakerna till att Kibebes karriär gick åt helvete.
  Bredvid Nisse tror jag dock att han skulle passa, men jag vill ändå inte se honom i AIK:s tröja igen.

 4. Det som är intressant med Elfsborg är att de verkar gå i samma fälla som Göteborg, AIK och Helsingborg gjorde efter CL-visiterna. Dvs, man öppnar upp plånboken och värvar namn snarare än positioner som behöver förstärkas samtidigt som unga talanger (Holmén, Jönsson, Sjöhage) försvinner. Tänker på deras värvningar av Florén och Berglund men även vad tanken var när man tog över Keene.

 5. Konstigt att klubbar inte lär sig av andra klubbars misstag.
  Måste säga att jag nu efter att ha läst mitt eget inlägg ser att jag gjorde ett misstag, att blanda ihop den första delen som är mer på skämt, och den avslutande som är mina egna ärligt menade åsikter.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.