Meningslöst

Jag har läst på GF i snart 10 år. I princip är det bara när jag har semester eller är bortrest av någon annan anledning som jag inte läser där.
Under årens lopp har kvantiteten ökat avsevärt, med det har också kvalitén sjunkit, men till skillnad från många andra öppna forum håller GF fortfarande en hög nivå.
Periodvis sjunker kvalitén för att sedan ryckas upp igen, och det finns ganska enkla förklaringar till det. Händer ingenting intressant skrivs ingenting intressant är väl en ganska enkel regel för internetforum.
I dessa perioder av nyhetstorka ökar de meningslösa inläggen, eller åtminstone tar de proportionellt större plats.
Inlägg jag gärna slipper se:

 1. Jag har inget att skriva men vill så gärna länka till min blogg. Jag förstår att det är kul med många besökare till bloggen, men skriver man tillräckligt intressanta blogginlägg hittar folk dit i alla fall. Dessutom är känslad av att bli länkad av någon annan mycket större.
 2. Har någon hört något om….
  Scrolla, Har något hänt lär det stå på GF. Det finns kanske folk som vet men av någon anledning inte vill basunera ut det, och de lär knappast ändra sig för att du skriver en fråga.
 3. Ständigt med på min lista över meningslösa inlägg är alla frågor som Google och AIK.se kan svara på.
  GF är ett forum, inte en sökmotor.

En annan reflektion jag gjort den senaste tiden är att förekomsten av ordet ”Familjen” i samband med AIK ökat.
Då menar jag inte att folk pratar om sin egen familj, utan att man börjar benämna AIK som en familj.
Jag minns att jag ansåg det tvärtöntigt när aporna började tjata om sin familj i början av 2000-talet och har för mig att jag kommenterade det på något forum med att de försökte skapa någon gemenskap som inte fanns.
Ibland får jag känslan av att många strävar efter någon form av konsensus. Själv tycker jag att den gemensamma nämnaren AIK är gott nog för att mötas.
Att dela värderingar med alla Gnagare känns som en utopi. Jag skulle t ex aldrig kunna bli överens med Firman om hur man stöttar sitt lag, men jag respekterar dem för att de är AIK:are. Det samma gäller t ex Sol Invictus med sin sydeuropainfluerade läktarkultur. Jag kommer aldrig att hoppa.
För mig är AIK:are inte min familj, det är klubben jag har en personlig relation till inte dess anhängare, men jag har för länge sedan förstått att många är mer intresserade av supporterkulturen än av laget.
AIK, gnagarforum, GF, supporterkultur, familj


Kommentarer

2 svar till ”Meningslöst”

 1. Profilbild för Mikael R

  Firman är inte AIK?! Jag tycker att när man pucklar på någon i AIKs namn har man ingen rätt att kalla sig AIKare längre.

 2. Mikael R//
  Jag har aldrig påstått att Firman är AIK, men jag står fast vid att varken du eller jag kan avgöra vem som förtjänar att kalla sig AIK:are.
  Även om någon gör något man inte anser vara förenligt med sina egna värderingar om gott supporterskap, så måste man skilja på sak och person.
  Jag uppskattar t ex inte hoppandet på Norra, men det är hoppandet jag inte tycker passar in på AIK:s läktare, inte personerna som hoppar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.