Sommardäck

Idag skulle sommardäcken på.
Nu kör jag visserligen dubbfritt så om jag vill kan jag rulla vidare med mina allrounddäck, men det är mest lättmetallfälgarna man vill få dit, och slippa åka runt med de tråkiga vinterfälgarna med 3 navkapslar. (den fjärde ligger utanför Östra station i Stockholm)
Allt börjar fint och i ett svep får jag dit den högra sidan, när sambon ropar att kaffet är klart.
Efter kaffet ska jag ge mig på den vänstra sidan, men först tänkte jag efterdra lite på de däck jag redan fått på plats. Tji fick jag, det gick inte att komma åt muttrarna, och jag kontrollerar med de andra däcken och det visar sig att det ska vara någon annan modell av muttrar till sommardäcken. Muttrar som jag inte fått med när jag köpte bilen i November.

Det var bara att skruva bort de två däcken jag fått på plats och sätta tillbaka vinterdäcken igen. Tack och lov hade jag god hjälp av lilleman.
Vinterdäck, däckbyte, sommardäck


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.