Snart lååååångt uppehåll

Idag spelas den sista matchen innan det långa EM och sommarhuppehållet i Allsvenskan.
Det komprimerade och lite smått fragmenterade spelprogrammet har gjort det svårt att hålla koll på alla lag i serien, och jag ska vara ärlig och påpeka att det enda jag vet om Malmö FF är att de spelar i ljusblått, kommer från Skåne och ligger 1p efter oss i på en 5:e plats i tabellen.

Foto: Magnus Neck
Förhoppningarna inför denna match är av ovan nämnda anledningar i det närmaste obefintliga, men nervositeten desto större.
Jag får försöka övertyga mig med statistik, och kollar vi de senaste 10 åren så är fördelen för AIK förkrossande. Vi har mötts på Råsunda 8 gånger och 6 av dem har slutat med AIK seger, 2 matcher med Malmöseger (2002 och 2004). Målskillnaden lagen emellan är 15-5 till AIK:s favör.
Till sist vill jag då det diskuterats flitigt även bland gnagare, kommentera Rajalaksos utvisning.
Enligt min bedömning är det ett solklart rött kort, och jag vill hylla domaren som vågar ta det beslutet trots att grabben hade tur och träffade bollen först. I 9 fall av 10 klarar sig spelar undan i sådana situationer, men går man in med dobbarna före på det sättet är man en fara för motspelarna och då spelar det ingen roll vad man träffar först.
AIK, Allsvenskan, fotboll, Malmö FF, inför match, statistik, Råsunda, Rajalakso, utvisning


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.