Jornalister vs Supportrar

En liten kommentar till Peter Wennman, som  i sin senaste krönika kommenterar oss bloggare och SvFans skribenter.

Ã… andra sidan är det kanske bara vi sportjournalister som saknar ”passion”. Det nya inneordet, ni vet. Vi kanske är korkade som försöker hålla distans. Vi kanske borde stå upp och jubla oftare i lustiga hattar. Och hata lite mer.
Eftersom det tydligen måste vara krig och missämja på alla fronter när det gäller fotboll gör de svenska fans som skriver bloggar och krönikor på nätet allt för att skapa konflikter med oss i tidningarna. De drar sig inte ens för att ljuga, sprida rykten och ren illvilja i ”passionens” namn. Vad vill de ha? Respekt? Okej, hur vore det att visa lite respekt för journalister som skrev fotboll innan de själva ens var födda?

Jag vill kontra med ett annat citat från en gammal kollega till mig

20 år i ett yrke behöver inte betyda 20 års erfarenhet, det kan lika gärna handla om 1 års erfarenhet och 19 års upprepningar

Till sist vill jag påpeka att det är synd att Peter Wennman och Jenifer Wegerup ska ge sig in i striden mot skrivglada supportrar, de två Journalisterna tillhör den skara som med hjälp av sina pennor markerar skillnaden mellan amatörskribenter som jag och riktiga Journalister. Varför ska de behöva ta skit för att tomtar som Majlard, Laul, Ekwall, och Lundh inte kan sköta sina jobb.
Fotboll, journalister, Peter Wennman, fans, bloggar, svenska fans


Kommentarer

3 svar till ”Jornalister vs Supportrar”

 1. Profilbild för Daniel / Svart på gult
  Daniel / Svart på gult

  En spännande diskussion, onekligen. All respekt för Wennmans och Wegerups yrkeskompentens. Dom är duktiga skrbenter. Men dom behöver vidga perspektivet och fatta att defintionen av en ”journalist” blir allt mer luddig.
  Jag har skrivit om det på länken!

 2. Profilbild för David

  Jag tycker tvärtom att Wennman och Wegerup är överskattade. Bladet har bättre skribenter, t.ex. Bank och Niva.
  Lundh och Majlard är ändå på samma nivå. De har levt i 20 år på samma sak utan att vara ifrågosatte och sedan när mer insatta fans börjar ifrågasätta blir de upprörda.
  Wennman kan lika gärna avgå.

 3. Daniel//
  Bra blogginlägg du skrivit. Jag tycker att debatten påminner om när Metro lanserades. De etablerade tidningarna gick ut och fördömde den, och påpekade hur lite journalistik det var, men vad jag förstått har Metro fått yngre mäniskor som aldrig läste tidningar att bli tidningsläsare, på samma sätt tror jag att SvFans och div bloggar kan locka till sig läsare som också finner vägen till Sportjournalisternas alster.
  Jag själv vill nästan alltid läsa om en match från flera källor.
  David// Jag håller med, men de har inte lagt sig i debatten Supporterskribenter vs Journalister.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.