AIK utslaget ur cupen

Det vill sig inte för Norlings AIK i Svenska cupen. Man kan också säga att det inte vill sig för Norling mot Linderoth. Har Norling besegrat denna man någon gång?
Landskrona spelade precis lika klokt som Hammarby gjorde 2006 och det höll hela vägen också för dem.
Annars har denna cuphelg mest bestått av gnäll från alla håll och kanter. Innan jag försvarar SvFF tänker jag upplysa om att jag också tycker att idén om att spela en halv omgång på en och samma ort var korkad, och risken för utebliven publik var stor.
Det jag vill berömma SvFF för var att de vågade försöka, för cupen har inte varit någon succé tidigare år heller. Att som vissa påstå att det handlar om att misshandla cupen tyder bara på att man vill passa på att smutskasta förbundet lite extra när man får chansen.
Cupen har varit misshandlad av klubbar, publik och media i åratal och den har ingen status överhuvudtaget, så att testa nya idéer kan inte skada cupen ett dugg, hur galna de än är. Det enda felet SvFF gjorde, var att de samarbetade med TV4.
Ett intressant och mer rättvist grepp vore annars att spela kvart och semifinaler under en och samma helg, på en och samma ort, men risken vore väl då att om fel kombination av lag gick ditt så skulle vissa supportrar ta tillfället i akt och utnyttja den helgen till att missahndla både cupen och sig själva, som de gjorde med Nackas minne.
AIK, Landskrona Bois, SvC, cupen, fotboll


Kommentarer

5 svar till ”AIK utslaget ur cupen”

 1. Profilbild för Danne

  Att samarbeta med TV4 är inte fel i sig. Däremot är det direkt korkat att ”testa en idé” utan att först försäkra sig om att idén har förankring i kundgruppen, dvs hos supportrarna i det här fallet. Hade SvFF gjort en enklare översyn av supportrarnas åsikter om ”stadskampsupplägget” så hade det här felbeslutet kunnat undvikas. Samma sak gäller för övrigt ganska många av de beslut som SvFF fattar.
  Tack för länken, men du länkar till ett specifikt inlägg på min blogg i din blogroll btw. ; )

 2. Inte konstigt att det aldrig kom något nytt på din blogg 🙂
  Lite taffligt formulerat av mig ser jag nu. Du har helt rätt i att det i sig inte är fel att samarbeta med tv4, felet de gör är att de bara lyssnar på TV4, och glömmer målgruppen helt.
  Att testa nya idéer kommer i alla fall aldrig att vara fel när det gäller cupen.
  Det ska bli intressant att se vad den nya supporterunionen kan åstadkomma. Jag tror att SvFF saknar en ”riktig” förhandlingspart när det gäller oss supportrar.

 3. Profilbild för Danne

  OK, jag förstår.
  Tror supporterunionen kan göra mycket nyttigt. Men det förutsätter att etablissemanget slutar betrakta oss som en ”motpart” och öppnar ögonen för våra gemensamma intressen. Alla vill ju ha en bra cup, exempelvis. Men Lagrell väljer att skylla uteblivna publiksiffror på klubbarna och vädret…

 4. Jag tycker det är ett ömsesidigt ansvar att inte se varandra som någon ”motpart”. Supportrar är inte direkt nyanserade när det gäller förbundet de heller.
  Där tror jag att suporterunionen kan betyda mest. Att minska den enorma klyfta som finns mellan supportrar, SEF och Förbundet.
  Jag såg vädersnacket också, men jag tyckte mig också se mellan raderna att han tyckte att det var en felsatsning från förbundet.
  Så länge jag kan minnas har det inte satsats något på cupen, så en felsatsning känns som ett framsteg.

 5. Profilbild för Danne

  Absolut, ömsesidighet och nyans är två nyckelord! Inte sällan ser man att supportrar häver ur sig typ ”SvFF – fotbollsmördare” eller ”hata SvFF” mest för sakens skull. Det har blivit en del av supporterkulturen att tycka jäkligt illa om etablissemanget men många vet inte riktigt varför dom skriker på förändring.
  Ett framsteg…njaa.. men det är bra att frågan är lyft och att den diskuteras. Fasta speldagar kan vara en gångbar idé för att bygga lite cuptradition.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.