AIK-GAIS 2-2

Rackarns vad svårt det ska vara för AIK att slå Makrillarna.
Jag missade första 10 av matchen men vad jag förstod hade det inte hänt något av vikt.
Inledningsvis måste jag säga att AIK gjorde skäl för sitt smeknamn, då de verkligen gnagde sig in i den här matchen, och en halvtimme in i matchen kom utdelningen i form av ett kliniskt avslut av Miran Burgic. Tyvärr hade linjemannen inte ofssideregeln helt klar för sig, så han viftade bort målet.
Istället var det GAIS som i 36:e minuten lyckades göra 1-0 på en kontring. Ett i mina ögon typiskt baklängesmål för Gnaget. Med sättet AIK valt att spela boll så utsätter man sig för en stor risk på övre delen av sin egen planhalva, då hela elvan är på väg upp.
Många är det som anser att man ska slå långa uppspel för att undvika den riskabla vägen, men jag måste säga att ett och annat baklängesmål och en och annan förlorad poäng är värt det AIK sakta men säkert bygger upp.
I andra halvlek var det inte längre tal om att gnaga sig in i matchen, då tog AIK likt en kommendörkapten befälet över matchen och såg till att kontrollera hela planen. Utdelningen kom nästan omedelbart, 5 minuter in i halvleken blev Pierre Bengtsson fälld efter en snygg djupledslöpning och Jorge Anchen slog en oerhört fin frispark som via Ivan Obolos panna letade sig in bakom Dime i GAIS-målet.

Foto: Magnus Neck
Om frisparksmålet var vackert så är det inte någonting mot vad man bjöds på 8-10 minuter senare.
Jag hoppas att jag hittar något klipp att länka till, för jag kan inte med ord beskriva målet, men vackert var det.
Efter 2-1 såg AIK ut att kontrollera det hela och 3p kändes hyfsat säkra, men då glömde jag bort att det var GAIS som stod för motståndet. GAIS som på ett eller annat sätt nästan alltid lyckas sno med sig poäng från AIK, och mycket riktigt fick de till ett avslut till, ett nästan lika vackert mål som AIK:s 2-1 mål.
På det stora hela var detta en mycket välspelad och sevärd fotbollsmatch, och kan AIK fortsätta att spela så här bra fotboll så kommer de att sluta i toppen av tabellen oavsett om man tappar poäng mot GAIS eller inte.
Domaren gjorde tyvärr två rejäla tavlor. Offsideavblåsningen vid ställningen 0-0 då Burgic satte den, och varningen av Mendes för filmning i övrigt tycker jag att han skötte sig bra.
Nu väntar jag bara på att kunna ta mig till Råsunda och se AIK på riktigt igen, för att se dem via webben var inte någon höjdare.
Fotboll, Allsvenskan, AIK, GAIS


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.