Slutnappat

Tänk, man skulle rent av kunna tro att jag fått fiskeförbud, men det är Lilleman som tagit det för honom ytterst mogna beslutet att hänga upp nappen i trädet på förskolan.

Det hela började med att han glömde nappen när jag skulle läsa godnattsaga för honom. Det gick utmärkt ända tills han började klippa med ögonen och var riktigt nära att somna, då ville han ha nappen.
När det gått bra så länge, (vi hade nästan plöjt igenom en hel Pettsson och Findus-bok) kändes det lite trist att bara stoppa dit nappen i truten på honom, så jag erbjöd honom en deal. ”Om du somnar utan napp får du en ”Blixten-bil”.
Det tyckte han lät som en riktigt god idé och visst tog det lite längre tid än vanligt, men han somnade utan napp. Mitt i natten vaknade han och var otröstlig så då fick gummitutan hjälpa honom att somna om.
Nästa natt likadant, och sen den tredje natten sov han hela natten och gick stolt som en tupp till förskolan och hängde upp nappen i trädet.
I kväll somnade han innan sju och utan problem så det verkar gå lättare för honom att sluta med napp, än för mig att sluta snusa.
Just nu är Mamma på leksaksaffären och handlar ytterligare en blixten-bil och sen ska vi sätta stämplar i almanackan och när han klarat en hel vecka får han en tredje.
Tänk vad bra det går när man mutar barnen 🙂
bilar, blixten, napp, sluta med napp, sova, godnattstund, pettsson och findus


Kommentarer

2 svar till ”Slutnappat”

  1. Sluta snusa? Själv har jag hållt uppe i 5 år, tänker dock på det dagligen. Hur jag ska få grabben att sluta med napp står dock skrivet i stjänorna, men det ordnar sig nog. Hälsa Lilleman att han ska kräva 2 Chick Hicks och Lasse Chassi i veckan för att hålla uppe med napp.

  2. Så länge grabben inte börjar tjata om Kungen eller Bärgarn går det an, de är omöjlig att hitta.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.