Lågt – Lägre – Glocalnet

Jag var hemma hos min föräldrar idag, och vi pratade om deras internetuppkopling på hiskeliga 0,5 Mbit/s som jag stör mig på.
När de berättade för mig vad de betalade trodde jag att de skojade, eller att det rörde sig om kvartalsräkningar, men det var månadsräkningar och det var knappast lågt trots att det var glocalnet.
Det hela rörde sig om ett abbonemang som tecknades med tiscali som sedan köptes av Spray, som sedan köptes av glocalnet.
Jag kollade på Glocalnets hemsida och det visade sig att de inte hade kvar 0,5 längre utan den lägsta hastigheten de erbjöd var 1-4 Mbit/s för 199 kr och mina föräldrar betalade 299 kr.
För 299 kr får man om man tecknar ett nytt avtal med glocalnet 12-24 Mbit/s
Jag ringde till kundtjänst och frågade hur det kommer sig att de tog lika mycket betalt som det snabbaste för ett abbonemang som var långsammare än deras långsammaste?
Killen började yra något om att de tillhörde en station som ägdes av skanova och det är samma som Telia och därför blir det dyrare.
Jag vet vad Skanova är och har mina klara åsikter om det företaget, men faktum är att de äger de flesta stationer så det betyder att de flesta inte kan få glocalnets ”låga” priser.
Samtidigt som jag pratade med kundtjänst så kollade jag deras hemsida och ingenstans hittade jag någon info om att priserna kan variera beroende på vem som äger stationen och när jag påpekade detta, så bad killen att få tala med sin chef.
Han kom tillbaka ganska snabbt och bad om ursäkt för att han informerat fel, givetvis var det priserna på hemsidan som gällde.
Nu till huvudfrågan angående varför mina föräldrar betalar 299 för något som på sin höjd borde kosta 99 kr.
Jo glocalnet har sen de tecknade avtalet ändrat sin prisplan (vilket de troligtvis gör ofta), men de har inte informerat sina kunder om detta utan anser att det är kundens uppgift att hålla sig ajour med prisplanen.
för de kan inte bara ändra abbonemang för sina kunder utan deras medgivande.
????
De behöver väl för bövelen inte ändra abbonemang, de behöver bara höja hastigheten och sänka priset på det befintliga abbonemnaget.
Sen kan man undra om samma principer gäller om vill höja priset?
Jag håller med Glocalnet ni är låga
glocalnet, lågt


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.