Skolavslutning

Igår stod det att läsa i VLT om en skola som flyttade skolavslutningen från kyrkan till en bygdegård, då det av religiösa skäl fanns elever som inte fick deltaga i kyrkan.
(Om det i praktiken fanns det, eller om det var Rektorns egna tolkningar av skollagen som som tvingat fram beslutet ”utifall att” framgick inte.)
I alla fall så väntade inte reaktionerna, utan idag fanns det mängder med insändare om detta och de flesta hade den fördomsfulla vinklingen att det givetvis rörde sig om invandrare och muslimer som vägrade gå i kyrkan.
Tack och lov har VLT gjort en liten rundringning till olika trosamfund som visar att de föräldrar som vägrar låta sina barn deltaga i skolans olika aktiviteter är de som kallar oss andra för getter.
Detta stämmer också med den erfarenhet jag har av problematik kring västerländska traditioner med kristna inslag i skola och förskola.
De flesta utländska kulturer deltar gladeligen i våra exotiska traditioner. De som sätter sig på tvären är svenska frireligiösa extremister.
Jul, skolavslutning, religion, kyrka


Kommentarer

2 svar till ”Skolavslutning”

  1. Det här med getter verkar ha blivit ett taget uttryck……..lite kamoflage sådär….så man inte får ona ögat liksom…..

  2. ONDA menar jag……

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.