Plättar utan plättlagg

Jag hade ju som tidigare nämnts blivit beordrad att göra plättar idag.
Problemet var att vi saknar plättlagg, vilket den Norrländska präriens gudinna inte bryr sig om, då plättar i Norrbotten helt anarkistiskt kan vara hur stora som helst.
Här nere i sörlandet har vi dock vissa regler kring vad som får kallas plättar och vad som inte får det, därför är det förbaskat svårt att göra plättar utan plättlag, men….
Jag hittade ett recept på amerikanska plättar där smeten blir så tjock att den inte rinner ut, så att det utan problem går att steka 3-5 små fina plättar åt gången i samma stekpanna.

Just idag testade jag att slänga i lite kakao i smeten, vilket fick plättarna att se ut som välstekta falukorvskivor.
Tyvärr var jag för snål med Kakaon så det gav ingen dirket chokladsmak på våra chokladplättar.
Jag ska testa mig fram tills jag får till de perfekta chokladplättarna och sen lovar jag att lägga ut receptet.

gott med blåbärsylt var det i alla fall. När jag är färdig ska den serveras med Glass, och blåbärsylt.
edit: förvånande att bror inte upptäckte att jag stavat fel i rubriken, men nu är det för sent. Jag har redan ändrat.
plättar, pannkakor, pancakes, amerikanska plättar, chokladplättar, blåbärssylt


Kommentarer

3 svar till ”Plättar utan plättlagg”

  1. Profilbild för Storasyster
    Storasyster

    Du vet väl att amerikanarna säger pancackes om dina sk plättar. Fast där äts dom till frukost, gärna med lönnsirap och smör till och knaperstekt bacon på sidan om, mums.

  2. Jag ska ge dig ett bra recept på smet! Blinismet helt enkelt.
    Du får det nästa gång vi ses.
    Ps. härligt att se dig lite aktiv i köket Ds.

  3. Jo jag vet att de kallar dem pancakes, men det är bara för att de inte har ä i alfabetet och därför kan de inte säga plättar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.