Busskaos på insändarsidan

VL (Västmanlands Lokaltrafik) har slutat ta kontanter på bussarna och sedan dess har det som Hedgehog-Sara redan uppmärksammat varit stor humor på insändarsidan i VLT.
buss
Idag var det en arg mamma som skriver om hur hennes tolvåring blev strandsatt på väg till skolan, på grund av att hon inte hade kontanter på sig och för att automaten inte fungerade.

Hur kan en vuxen människa i ett serviceyrke låta en tolvårig flicka på väg till skolan, i decemberkylan, gå till nästa hållplats på grund av att biljettmaskinen varit trasig? Hon hade inget ansvar gentemot maskinen och det borde inte ha drabbat henne. Läs resten>>>

Om ens tolvåring är beroende av att åka buss till skolan, så undrar jag varför man som förälder inte köper ett busskort till ungen, framförallt om det är så kallt och hemskt att ens barn mår dåligt resten av dagen på grund av att man inte får åka buss gratis.
VL och Busschaufförernas ansvar är att skjutsa folk som har giltigt färdbevis. Det är föräldrarna som ansvarar för att barn tar sig till skolan, så sluta gnäll och köp ett busskort åt ungen.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.