Vägsniglar

Jag vet att detta är gnälligt, men finns det något värre än folk som kör om utan att ta hänsyn till bakomvarande bilar.
På motorvägar kan de vara rent livsfarliga när de kommer ikapp en husvagn, eller långtradare kollar de aldrig i backspegeln. I bästa fall blinkar de samtidigt som de svänger. Vad nu det gör för nytta.
Jag vet att man inte ska köra för fort, men jag gör det, och det slår aldrig fel. När man satt farthållaren på 140 och närmar sig en långtradare i uppförsbacke, så nog fan är det en snigel som slänger sig ut mitt framför en så man får stå på bromsen.
mittracke
På såna här motorvägarnas motsvarighet till mellanmjölk är de inte lika förädiska, men dock irriterande när de hamnar som första bil bakom en långtradare som kör i 80, när det blir dubbelfiligt svänger snigeln ut och kör glatt vislande om i 90-100 så att bara den och max 2 bilar till hinner om.
Måtte djävulen ta alla vägsniglar.


Kommentarer

Ett svar till ”Vägsniglar”

  1. Håller fullständigt med!!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.