Vilket gnäll på domarna

Vi supportrar har alltid klagat på domaren och för oss gnagare avgjordes 1999 års allsvenska av en domare, 2006 lika så.
Det hör på något sätt till supporterkulturen att smida konspirationsteorier om dessa maktfulkomliga män som aldrig får något hemma och därför måste ta ut sin sexuella frustration på något.

De senaste året har det dock skett en explotion av gnäll och klagomål på domarna från massmedialt håll. I hockeyn ifrågasätts domarna och tjatet om målkameror har fått rent löjliga proportioner. Idag missade Stefan Johannesson ett enligt reprisen solklart mål och nu ska vi införa målkameror i fotboll också.
Jag håller med Glenn Strömberg. Målkameror kommer inte att ge något lag fler mål och den skillnaden som de kommer att göra kommer inte att ha någon avgörande betydelse för hur serien slutar. Snarare kommer det som i Hockeyn bli ett irriterande moment och man kommer ifrågasätta varför domaren inte tog till kameran lika ofta som man ifrågasätter mål/bortvifftade mål idag.
Straffarna i inledningen av årets Allsvenska är många och även här har massmedia diskuterat dessa och ifrågasätter domarna med rubriker som ”domartavla” Domarens misstag” mm. Ã…terigen är det Glenn Strömberg som balanserar upp det hela med en mycjet nykter syn på det hela, när han påpekar att man aldrig ska ifrågasätta domaren för det man ser på reprisen utan på det man ser när det händer, och om man t ex ser på Johannessons bortviftning av målet idag så stod han 15-20 meter ut i planen och det var helt omöjligt för honom att seom bollen var inne eller ej.
Ska domarna ha någon teknisk utrustning till hjälp fortsätter jag att rösta på att man ska ha sensorer som känner av om bollar och puckar är inne i mål. Då råder det i alla fall aldrig någon tvekan om att den är inne, sen är det upp till domaren att avgöra om det skedde på ett regelrätt sätt.
Kontentat av allt detta svammel från min sida, är att sportjournalisterna borde fokusera mer på matchen och det fotbollsmäsiga och lämna klagandet på domaren till osss supportrar.


Kommentarer

2 svar till ”Vilket gnäll på domarna”

  1. Amen!

  2. Amen duuråååå 🙂
    gambleputtis senaste blogginlägg..Vilket gnäll på domarna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.