Avloppsrensning

En längre tid har det runnit ganska långsamt ner i brunnen i duschen här hemma. Jag har temporärt avhjälpt det med att spola med duchmunstycket på högsta tryck och det har hjälpt ett tag.
Idag hjälpte det dock föga och uppenbarligen packade min spolning bara ihop gegget, för helt plötsligt blev det helstopp i avloppet.
Det blev till att torka sig, klä på sig och springa ut i garaget efter rensband, för här skulle rensas avlopp.
Bild 6.jpg
Efter att ha juckat, ruckat och muttrat fram och tillbaka ett tag utan resultat började jag misströsta. Det var fortfarande högvatten i duschen och jag satt ganska obekvämt.
Det var då jag fick min snilleblixt. Rensbandet hade liksom en krok i andra änden och med en krok borde det givetvis gå lättare att få loss geggamojan.
Sagt och gjort. virade jag upp hela rullen och förde in bakändan av rensbandet ner i avloppet och redan på första försöket hördes som en ölrap från underjorden och vattnet sörplade snabbt ner.
Geggaklumpen  som till största delen bestod av hår från alla tänkbara och otänkbara ställen förpassades ner i toaletten och spolades ned och ivrig av min framgång halade jag ner rensbandet igen. Här skulle rensas utav bara h….ete.
Nu gick det dock inte lika bra, när jag skule hala in eventuella nya fångster tog det stopp. Rensbandet satt fast och därmed jämt.
Hur jag än lirkade och drog så fick jag inte tillbaka det. Ibland kändes det som om det följde med en bit för att sedan sitta fast lika hårt som tidigare. Hur i helskotta skulle jag få loss detta, och fanns det någon anledning att ringa en mer van avloppsrensare.
Jag kom fram till att det skulle vara svårt att dela ut råd per telefon så jag fortsatte lirka och rucka och svära och gorma (fast lite tyst för Lilleman var vaken).
Jag började se bilder framför mig med ett uppbrutet golv och en flinande rörmokare som förklarade att man under inga omständigheter får köra ner ett rensband bakvägen i avloppet. (det måste vara såhär vanligt folk känner sig när de gjort något dumt med datorn)
Ett sista desperat ryck, först snabbt utav den in och sedan ännu snabbare ut och till min stora förvåning lossnade det och nu kan man duscha utan att få vatten upp till fotknölarna igen.


Kommentarer

3 svar till ”Avloppsrensning”

  1. Tur! 🙂 (lite panik en stund va?)

  2. Inte panik, men fånig kände jag mig
    .-= Gambleputtis senaste blog ..Avloppsrensning =-.

  3. Bra jobbat!!
    .-= Annas senaste blog ..Nu är jag övertygad!! =-.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.