Det är mycket AIK nu

När det blir för mycket AIK här på bloggen brukar jag få klagomål från en del besökare. Inte för att de inte gillar AIK utan snarare att de tycker att det är ointressant med transferrykten, felaktiga offsideavblåsningar och guldyror.
Jag får väl lov att kompensera de senaste dagarnas Silly Season-hysteri med ett shoppinginlägg.
Min Pappa har ett ofantligt arkiv med svartvita negativ och diabilder hemma. Hyllmeter med bilder som tack vare den moderna tekniken blir dammigare och dammigare och hamnar längre och längre bort från offentligheten.
Jag och min bror rådde bot på detta genom att köpa en diabild/negativ-scanner i julklapp åt honom och resultatet kan du skåda nedan.
IMG_0007.jpg
Det är en 8-årig liten Gambleputti på toppen av svealands högsta berg. Någon som har koll på vad berget heter? (Ni som var med får givetvis inte svara, så håll fingrarna borta från tangentbordet bror.)
Jag måste säga att bilder scannade från svartvita negativ blir riktigt bra, men diabilderna känns en smula risiga, men det kanske beror på hur de förvaras.
Jag hittade scannern på Kjell&company, men rent tekniskt sett är det inte en scanner utan en liten 5MP-kamera som fotar av neagtiven.
Väntar med spänning på fler bilder, och gubben har ju gud bevars Facebook nu för tiden så visst vore det kul om han kunde dela med sig av lite actionbilder från min korta men ack så framgångsrika fotbollskarriär i Kolbäcks AIF.


Kommentarer

11 svar till ”Det är mycket AIK nu”

 1. Storvätteshogna med reservation för stavningen

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  wow, det var ett snabbt svar. Du har kollat för mycket på ”På spåret” 🙂
  Kan du Smålands högsta punkt också?

 3. Tomtabacken, men den var enkel 😉 ligger ju inte så långt härifrån, fågelvägen sett

 4. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Ja det var lite straffspark, men hade du missat hade det varit lite som Tobbe Hysén på Råsunda 🙂

 5. Lilla gubben jag tro du har fel, var du var. Jag är helt säkert att det var på Nipfjället i dimma.

 6. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  …och jag är säker på att jag var på Storvätteshågna. Jag skrev för bövelen en uppsats om det i skolan efteråt och fick en bock i kanten för att jag skrivit ”storvätteshångna”. Visst kan vi ha varit uppe på Nipfjället också men det låter inte lika bra som ”Svealands högsta berg”

 7. Klart du har varit på storvetteshogna men bilden är tagen vid/på Nipfjället så det så

 8. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Måste alla vara emot mig? 🙁

 9. Ja! 🙂

 10. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Gå och lägg dig

 11. Jag var faktist också med

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.