Veel plezier in Schotland nu met Celtic!

Sen kl 13.54 står det på AIKfotboll.se så nu är Jos Hooivelds övergång till Celtic klar.

Jos Hooiveld är delfinansierad till 50 procent av en extern finansiär. Försäljningen kommer dock att ha betydande påverkan på AIK Fotbolls resultat.

Då han kom som bosman så handlar finansieringen om jag förstått allt rätt om en sign-on fee där AIK fått hjälp. Hur mycket det rör sig om är väl svårt att gissa sig till, men det lär handla om en marginell del av de 18 miljoner Aftonbaldet påstår att det handlar om.
Aftonbladet tolkar dock AIKfotbolls text på ett annorlunda sätt och tror sig veta att AIK bara får halva summan, vilket förvisso också utgör en betydande summa för resultatet, men jag tror att de har fel. 

Hur det förhåller sig får vi försöka utröna ur kvartalsrapporten för Q1 när den kommer, men hursom helst handlar det om en riktigt bra affär för AIK.
Uppdaterat 11/1: Jocke Hall på Fotboll24 med hyfsad insyn i AIK tror som jag att det rör sig om att delfinansiärerna vill ha tillbaka sin investering, inte ha hela sin andel, men vart pengarna hamnar är väl tämligen ointressant ur ett sportsligt perspektiv, då de troligtvis kommer AIK till nytta oavsett på vems konto de hamnar.
Fler uppdateringar 12/1:  Enligt The Guardian rör det sig om en ännu högre transfersumma än de 18 millar som florerar i svensk media.

The AIK Solna defender is expected at Celtic Park this afternoon for a medical after his club accepted a £2m offer.

Men frågan är om inte de bakar in en sign-on fee till Jos i den summan?


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.