Äggjakt i Malmabergskogen

NPG var på något träningsmaraton på gymmet i morse och jag fick i uppdrag att gömma ungarnas påskägg och anordna den traditionella äggjakten.
De brukar hitta äggen ganska snabbt så man måste ställa till det för dem. Förra året hade jag sprungit runt med garnnystan och dragit tråd i hela radhuset och när barnen fick sina påskägg var det jag som fick nysta upp dem igen. Därför krävdes det nya grepp i år.
En GPS baserad äggjakt vore perfekt tyckte jag så det blev till att dra hem ett gäng ”Var ställde jag bilen”-appar till Heron och testa vilken av dem som hade bäst gränssnitt för en äggjakt.
Valet föll på Car Locator som hade en riktigt cool radarliknande skärm.
Car locator
Jag lufsade helt enkelt ut i skogen och gömde äggen under en gran, startade programmet och satte granen som parkeringsplats. Sen begav jag mig hem och gav telefonen till barnen, som till en början var lite småförbryllade, men när de upptäckte att den lilla röda pricken reagerade på deras rörelser blev det fart på dem.
Äggjakt i Malmabergskogen
Efter bara lite snöpulsning och endast en liten felnavigering som korrigerades relativt snabbt hittade Flisan fram till granen men Lilleman var den som hittade äggen.
Malmabergskogen är väl inte någon riktig skog egentligen utan snarare en skogsliknande park mellan villaområdena. Men döm om min förvåning när vi hittar älgspillning bredvid granen jag gömt äggen under. Det har alltså gått omkring en bajsnödig älg så gott som mitt i stan.


Kommentarer

Ett svar till ”Äggjakt i Malmabergskogen”

  1. Hahaha, Lysande! 🙂
    .-= pashs senaste blog ..Surprise! =-.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.