Flisan spelade match

BK30 flickor -00 tog sig an Arboga Södra igår. Sist lagen möttes i Arboga blev det förlust för Flisans lag så revansch fanns att ta.
Det blev en ganska tajt och intensiv match med få målchanser åt båda håll. Underhållande och prövande för oss föräldrar och krävande och lärorik för flickorna.
BK30
Arboga tog ledningen med 0-1 men BK kämpade vidare och lyckades kvittera. I andra halvlek blev det nog ännu färre chanser, men BK fick till slut en straff som slogs i stolpen och lite turligt fick de med sig ett mål efter att tjejen som slog straffen bredsidat in returen.
En av få missar den unga domaren gjorde, och jag hoppas att hon inte tog för hårt vid sig av Arbogaföräldrarnas gnäll efter målet, för de ska fanimej skämmas. 7-mannafotboll döms i allmänhet av ungdomsdomare som precis som spelarna är där för att lära.
Själv tycker jag att tjejen som dömde visade stort engagemang och intresse till skillnad från många killar som verkar vara där för pengarnas skull och knappt blåser mer än när bollen hamnar utanför plan.
Den här tjejen dömde frisparkar, straff och gav tjejerna i BK en åthutning och frispark emot sig för att de använde händerna för mycket vid en inkastsituation.
Domarens uppgift i 7-manna är lika mycket en pedagogisk och fostrande uppgift som det är en dömande och det tycker jag mig sakna lite väl ofta för att vara helt nöjd.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.