NPG har haft lite struligt med sin telefon den senaste tiden. Givetvis är det mitt fel eftersom jag anslöt hennes finska wannabeesmartphone till vårt trådlösa nätverk för någon månad sedan.
Jag hävdar bestämt att det är gummifabrikens fel eftersom de inte klarar av att skapa överskådliga menyer och lättadministrerade lurar.
Faktum är att jag fortfarande inte hittat något sätt att fimpa WiFi helt och hållet på telefonen, men tydligen ska den inaktiveras automatiskt om den inte hittar något bekant nätverk.
Nokia X6
När jag väl googlat mig till den kunskapen var det väl bara att radera åtkomstpunkten i telefonen trodde jag. Näpp det gick inte eftersom det användes, och om man stängde av det så återkopplade det på en gång innan man ens hann gå ut ur menyn. Efter mycket om och men så lyckades jag i alla fall upptäcka att man kunde prioritera upp Mobilt nätverk och då gick det att koppla ned anslutningen och sedan radera kopplingspunkten.
Automatik är bra och gör det mesta mer lättanvänt men hur svårt kan det vara att erbjud användare att manuellt stänga av vissa funktioner i en telefon.
Håll er till att göra gummistövlar och vinterdäck finnjävlar för telefonmarknaden har kört ifrån er rejält den senaste tiden.
Eftersom ett av problemen var att WiFi:n på hennes telefon inte alls fungerade att ansluta till internet med så blev resultatet att eb hel drös med mail till hennes blog bara rasslade iväg när jag väl lyckats få luren att sluta ansluta mot vårt WiFi, så nu får hennes läsare mycket att läsa, eller snarare titta på, eftersom det mest var bilder.