Sakliga argument

Profilbild för johankarlsson

Som jag tidigare nämnt är SD och andra smygrasister ena hala jävlar när det kommer till diskussioner i deras kärnfrågor, och att man ska passa sig för att bara ge sig in i diskussioner med dem utan något på fötterna.
Magnus Betnér har tagit på sig både raggsockor och rejäla kängor när han ger sig in i debatt med dem och det är imponerande vilket jobb han lagt ned för att visa att vi andra 94,3% faktiskt har rätt.
Här bemöter han påståendet om att vi inte tog i dessa frågor och att det är därför som valet gick som det gick. Fel vi diskuterar visst integration, men vi håller som sagt inte med SD.
Att de tolkar motargument som att vi andra försöker tysta dem är ett troligtvis en retorisk taktik från dem eftersom diskussionen snabbt glider bort från ämnet på det sättet och deras siffror och argument slipper undan någon djupare granskning.
Magnus har bemött deras siffror och argument i en serie bloggartiklar, (länkar till dem hittar du längst ned i artikeln som jag länkade till tidigare).
Uppmaningen han kommer med som jag tycker att alla som vill ge sig in i diskussioner med SD och andra smygrasister är:

Om du befinner dig i en debatt med någon som klagar på invandring, kräv fakta. Riktiga fakta. Det finns att få tag på. Lita inte på bloggar, lite inte på forum, gå till offentliga handlingar och räkna själv.

Jag menar inte på att det Magnus skriver är 100% korrekt, han är partisk och har säkert missat och kanske rentav uteslutit vissa poster och fakta som inte riktigt passar i hans resonemang, men de argument och siffror han presenterar är sakliga och med källhänvisning. Sen får man räkna med de Betnérska spydigheterna som kommer in i texten vilka inte är direkt sakliga men de ingår vare sig man vill eller ej i konceptet Magnus Betnér.
Läs begrunda och skaffa dig sakliga argument för ett mångkulturellt Sverige

Liknande inlägg

Svar

 1. Profilbild för Roger Svensson
  Roger Svensson

  Bör det inte gälla tvärtom också?
  ”Om du befinner dig i en debatt med någon som försvarar nuvarande invandring, kräv fakta. Riktiga fakta. Det finns att få tag på. Lita inte på bloggar, lite inte på forum, gå till offentliga handlingar och räkna själv.”
  När det gäller nationalekonomiska beräkningar så bör man nog överlåta det till dem som har kompetens att göra det, inte till partiska ”komiker”. För den som önskar en seriös genomgång av forskningsläget om invandringens kostnader finns en bra sammanställning här:
  //www.skattebetalarna.se/LinkClick.aspx?link=Pdf%2frapporter+fakta%2fInvandring.pdf&tabid=3143&mid=15438

 2. Profilbild för Gambleputti
  Gambleputti

  Roger// Givetvis stämmer det, men jag befinner mig inte på den sidan i debatten utan sympatiserar med de som anser att invandring och mångkultur faktiskt har något gott med sig.
  Jag skriver som sagt att Magnus är partisk, vilket de flesta är på ett eller annat sätt, men han har i alla fall valt att försöka hålla diskussionen på ett sakligt plan varför jag lyfter fram honom som ett gott exempel. Till skillnad från många som i princip bara går på personangrepp och gnäller och klagar.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.