Betalapps till Android

Fram till idag har vi i kalla Norden fått nöja oss med gratisdelen av Googles Android Market, vilket för undertecknat trots allt inte varit någon större begränsning, men visst har jag då och då hittat någon app som jag varit intresserad av och som inte varit tillgänglig för oss svenskar på grund av att vi inte haft betalapps.
För en ungefär en vecka sedan annonserade dock Google att inom de närmaste veckorna skulle flera nya länder läggas till i listan över länder med betalapps och på diverse sidor och forum florerade mer eller mindre tvärsäkra rykten om vilka länder det skulle röra sig om och hur många det skulle vara. Ganska intressant att se hur man kan tolka ett utskick till utvecklare på så många sätt.
Vad än alla dessa rykten påstod så är det från och med idag fullt möjligt att köpa appar till Android från telefoner med svenska sim-kort.

Själv har jag ännu inte testat att köpa någon applikation, men på Swedroid kan man läsa om folk som testat.
Betalapps syns automatiskt om man använder sökfunktionen, eller klickar på ”Nytt” men för att få fram fliken ”Populäraste Betalprogramen” behövs det lite åtgärder från din sida.
Gå in på Inställningar -> Program -> Hantera Program -> Market
Tryck sedan på ”Rensa data” och ”Rensa Cacheminne”
Starta sedan om telefonen så ska du få upp fliken med Populäraste betalprogrammen.
Med tanke på Antipiratbyråns domedagspredikningar om oviljan att betala för sig så är det ett ganska intressant fenomen att avsaknaden av betalapps varit en dealbreaker för många som valt iPhone istället för Android, och att det nu jublas ganska vilt på flera forum.
Skulle vara ganska kul att höra en kommentar från Henrik Pontén angående detta 🙂


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.