Duff BEER

Varje morgon på väg till jobbet går jag förbi Monks Café. Ett av Stockholms bästa ölställen enligt många och trots att jag passerar det två gånger dagligen så har jag aldrig testat det förrän i torsdags.
Till saken hör att i fönstret så står långa rader med flaskor av Homer Simpsons favoritöl Duff, och jag har sneglat på dem och tänkt, att när jag väl tittar in så ska jag givetvis dricka en Duff.
Duff
Alla andra i sällskapet i torsdags läste på ölmenyer och skyltar och dividerade om veteöl och Indian Pale Ale med personalen. Själv satt jag mig lugnt till rätta och beställde in en Duff.
Innan killen i baren öppnade flaskan så tittade han på mig och frågade om jag visste att den kostade 97 spänn.
Jag försökte se någorlunda behärskad ut fast att jag säkert såg ut som en dålig pokerspelare som nyss synats på sin bluff och sa att jag inte visste det, men jag har passerat här dagligen en tid och dreglat över alla Duff i fönstret så nu får det bli en trots priset.
Hur smakade den då?
Det var ingen sensation direkt så man kan gott säga att hade det inte varit för Homer Simpson hade jag ansett att dessa 97 kronor varit mitt livs sämsta affär.
Monks Café återvänder jag nog till fler gånger. Mycket trevligt ställe ett stort utbud och kunnig personal.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.