Bondfångeri på Fecbook


Pitacassi
Enligt aftonbladet har folk blivit lurade via Facebooktester igen.
Först och främst! Bara för att platsen de gör testet på råkar vara Facebook blir det inte ett Facebooktest. Mitt körkortsprov gjorde jag i Västerås i slutet av 80-talet, men inte sjutton blev det ett Västeråsprov för det, det var ett körkortsprov.
Jag har sett de där testerna och det rör sig om uppenbara bondfångare och läser man vidare i Aftonbladets artikel om detta så visar det sig mycket riktigt att personerna som gått på detta även denna gång inte riktigt haft turen på sin sida när de tänkte.

Där har de fått svara på frågor och uppgett personnummer, telefonnummer och i vissa fall e-postadress för att få tillgång till resultatet.

Jag brukar förespråka saklighet och att inte gå till personangrepp. Men…
Om det inte ringer en klocka när man uppmanas lämna ut personnummer, telefonnr eller e-postadress för att få ett resultat av ett fånigt test på Facebook är man inte lurad. Då är man blåst.
Så länge folk är så dumma att de klickar på alla konstiga länkar och låter sig vallas som dumma får på internet kommer vi att få leva med att det också finns bondfångar där.
Nu hade jag tänkt att alla facebook och internetinlägg skulle förläggas till min nya blogg Gambleputti.se, men där har jag faktiskt tänkt att vara hjälpsam och saklig och när jag läser sånt här blir jag inte hjälpsam och saklig. Jag blir bara förbannad över hur dumma mäniskor är.
I morgon kommer säkert någon från Kramfors, Årjäng eller Hallstahammar att sitta med sin nuna i Aftonbladet och berätta om hur hemska de där företagen är, som lurar oskyldiga på Facebook och då blir jag ännu mer road över dumheten. För hur i hela friden tänker man när man outar sin egen ointelligens och dumhet i en rikstäckande tidning. Men det kanske övergår deras förstånd.

Nedklottrat den

av

Kategori:


2 svar till “Bondfångeri på Fecbook”

 1. Hej,
  Vilken tur att du är så himla smart men du kanske borde tänka lite längre än din näsa är lång!
  Det finns faktiskt barn som blivit lurade och att vara så hånfull som du är på denna sidan tycker jag är beklämmande dåligt.
  Om du inte visste det så finns det faktiskt människor som är tyvärr väldigt godtrogna som inte tror illa om andra människor, tycker du att det är deras egna fel att de blir lurade på detta viset. var görs det inget åt den här killen och hans flickvän som hållit på i flera år och lurat folk förra året gick deras företag med en vinst på över 1 miljon kr och de betalar säkert inte skatt på det här heller så med andra ord enligt ditt tänkesätt så är Svenska staten så jädra blåst att de oxså får skylla sig själv, eller.

  • Hej Kjell
   Smart vet jag inte om jag är, men jag försöker i alla fall tänka efter lite innan jag agerar.
   Ledsen om jag sårat dig när jag spyr ut min galla över att folk fortsätter att gå på dessa bluffar.
   Det är ju precis så att det är godttroheten jag stör mig på. Det kommer varning efter varning från Konsumentverket och nu vet jag inte hur det är i alla specifika fall, men metoderna är inte direkt sofistikerade för att lura folk.
   Detta är ju ingenting nytt heller utan det är samma sorts bedrägerier som funnits i hundratals år, men arenan är ny.
   Egentligen borde jag bara sucka uppgivet och konstatera att folk tyvärr inte är smartare, men det har jag gjort så många gånger när jag sett dessa varningar och nu kändes det rätt att spy lite galla.
   Om folk inte fattar att de är dumma, kanske det kan vara på sin plats att få dem att känna sig lite dumma så att de tänker sig för nästa gång.
   För övrigt är det omsättningen som ligger på c:a 1 miljon inte vinsten. Den redovisade vinsten ligger på 10 000 2010 vilket jag knappast tror är hela vinsten.
   Om du läser mitt inlägg igen så upptäcker du säkert också att din paralell till svenska staten och skattefusk inte riktigt håller hela vägen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Liknande inlägg