Hela Musses campingtur

När Musse, Kalle och Långben campar på julafton så får vi inte se hela filmen. Den observante har kanske noterat att långben strax innan han upptäcker att det är han som (inte) kör  sitter och äter popcorn. I fullversionen av filmen får man se var de kommer ifrån.
SVT:s julaftonversion har också klippt bort stora delar av Kalle och Musses egna nedfärd som i sig är ett äventyr och den mest spännande biten av filmen.
//www.youtube.com/watch?v=u9p8iaKVOAw
Varför är dessa bitar bortplockade? Är det av tidsskäl som SVT klippt bort dem, eller är det någon som tyckte att de var olämpliga?
Okej att SVT 1959 när Kalle på Julafton började säkert hade sådana idéer, men varför har man isåfall inte lagt tillbaka dessa bortklippta bitar, för nog klarar dagens ungar värre saker än att se Musse Pigg och Kalle Anka studsa ned för en väg i en husvagn.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.