Fågelskådardag

Profilbild för johankarlsson

Idag var det öppet hus och guidade turer från Naturskolans hus ut till fågeltornet.
Det var bara att bita i det sura äpplet och gå upp kl 7 för att fixa frukost åt ungarna och packa matsäcken. NPG som skulle iväg på något träningsmaraton på gymmet var också uppe och studsade, men jag var den so tog mig upp först.
Gulärla
Kl 9.00 var vi ute vid Naturskolans Hus och redo för en tur mot tornet. Barnen fick varsin liten fågelbok, och sen fick de låna kikare och sen blev det en kort genomgång med lite information om Asköviken och kulturlandskapet i Mälarens inre skärgård.
Vädret var perfekt och mycket fågel rastade på strandängarna så det var inga problem att få se fågel. En gulärla gäckade vår grupp med att flyga iväg och gömma sig när vi stannade till i början av strandängarna. När vi kom ned till Rastholmen fans det inte lika mycket buskar att gömma sig bakom, så där fick jag ovanstående suddiga fotografi på den där den satt på en stolpe.
Vi han äta lite kex på Rastis innan vi begav oss mot tornet. Där var det full aktivitet med folk från VOF (Västerås Ornitologiska Förening) Det blev mest fika, men vi han med en hel del fågeltittande där också. Svarttärnor, Dvärgmås och Grågäss med Gässlingar.
Grågäss med 2 gässlingar
När vi begav oss tillbaka mot Naturskolans Hus så kom också Havsörnen flygande rakt över våra huvuden där vi gick på spångarna.
Dagens Obslista

 1. Tofsvipa
 2. Havsörn
 3. Dvärgmås
 4. Skrattmås
 5. Sånglärka
 6. Korp
 7. Kråka
 8. Kaja
 9. Brushane
 10. Gulärla
 11. Sädesärla
 12. Grönbena
 13. Svartsnäppa
 14. Grågås (med gässlingar)
 15. Gräsand
 16. Snatterand
 17. Skäggdopping
 18. Sothöna
 19. Brun kärrhök
 20. Skedand
 21. Kricka
 22. Trana
 23. Enkelbekasin
 24. Gråsparv
 25. Sävsparv
 26. Gulsparv
 27. Bofink
 28. Ladusvala
 29. Svarthätta
 30. Svarttärna
 31. Kanadagås
 32. Ringduva
 33. Talgoxe

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.