Påhittade konversationer

Ni har säkert sett en hel del skojiga facebookkonversationer med fiktiva och historiska personer inblandade på diverse roliga sidor och bloggar.
Jag har alltid undrat hur de gör dessa konversationer men sen inte orkat gräva direkt djupt för att ta reda på detta.
Idag fick jag ett tips från IT-mammans blogg där hon tipsade om tjänsten Fakebook. En tjänst som fungerade, men som lämnade en hel del att önska, bl a vad gäller utseendet på de sidor som skapas.
Jag googlade vidare lite och hittade Fake Convos, som hade lite modernare utseende på resultatet och också ett enklare gränssnitt.
Nu när vi närmar oss årsdagen av Drottning Kristinas abdikation så passade jag på att testa denna tjänst med en smått urflippad konversation mellan henne och hennes fiktiva vänner.
Drottning Kristina AbdikerarJa den blev en smula lång, men vi får skylla på min trötthet som gjorde att jag inte riktigt lyckades sätta gränser ikväll.
Gillar förövrigt IT-mammans tips om att använda den här tjänsten i skolarbetet. Likväl som ungar får sätta upp teaterpjäser om historiska händelser, eller rita teckningar, kan de väl få skapa roliga eller allvarliga Facebook-konversationer mellan historiska personer.


Kommentarer

2 svar till ”Påhittade konversationer”

  1. Profilbild för Ostkungen
    Ostkungen

    Riktigt kul! Den snor jag!

    1. Gör det, men glöm inte länka till orginalet

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.