Posta länkar på facebook

Igår upptäckte jag att det senaste inlägget jag skrivit som postats på min facebooksida var från den 28/12 förra året. Det finns en viss tröghet i att upptäcka saker som sker automatiskt. Fast visst borde jag ha upptäckt detta tidigare.

Nåja, jag skriver som jag nämnt ett antal gånger, mest för min egen skull och för att ha min egen lilla krönika.

Problemet hittades ganska snabbt och det visade sig att Jetpack som jag använt för att sköta publiceringen på Facebook helt enkelt börjat ta betalt för att autoposta till facebook. Visst fanns gratisversionen kvar men den var begränsad till 30 delningar per månad och med delning både till Twitter och Facebook räcker inte den när jag skriver inlägg näst intill dagligen.


Nu är detta inte någon katastrof. Jag gör inte detta för att bli viral och sprida mina blogginlägg till tusentals följare på facebook. Jag har inte ens hundra följare och det är en handfull personer som brukar interagera och gilla det jag postar.

För dem vore det dock tråkigt nu när jag verkligen kommit igång med mitt bloggande igen.

För min del blev detta dock en utmaning att ta tag i. Jag vet att jag haft strul med detta tidigare och lyckats lösa det och efter att ha postat ett inlägg manuellt där jag förklarade och postade en länk till gårdagens inlägg började jag undersöka alternativ.

If This Then This

Plötsligt sprang jag på en tjänst som jag faktiskt använt tidigare. IFTTT är ett roligt verktyg där man kan kan koppla ihop en hel del olika sociala tjänster som annars kanske inte har kopplingar. Man skapar triggers och åtgärder och när det första händer. Så det var bara att koppla ihop min blogg med min facebooksida så skötte min nya applet i IFTTT resten.

Så nu ska det dyka upp inlägg på facebook-sidan när jag postar här på bloggen. En viss fördröjning är det dock, men inom en timme efter att jag postat här publiceras länken på facebook.

Andra tillägg

Sen kommer jag alltid att leta efter tillägg. Hittade ett tips som jag ska testa. Men problemet med många tillägg till WordPress är att WP är så stort nu och används av så många kommersiella sidor är att det finns många bra tillägg som faktiskt måste ta betalt och det tar lång tid att testa och rota igenom bra gratistillägg som utvecklats av entusiaster.

För tyvärr är inte min användning av WordPress något som ger mig pengar så att jag kan betala för tillägg.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.