Heja Sverige

Sitter och kollar på den enligt TV4 historiska vm-semifinalen mellan Japan och Sverige. Vad som är historiskt begriper jag inte. Detta är fotbolls-VM nr 6 i ordningen för damer och Sverige har tagit sig till semifinal i 3 av dem, så något historiskt ögonblick alá Sverige – Brasilien 1994 är det väl knappast.
Inte för att fotbolls-VM för damer kittlar lika mycket som fotbolls-VM för herrar, men nog är det kul och spännande med stora mästerskap. Dessutom är det oerhört roligt att vara svensk med tanke på hur mycket mer framgångsrikt vårt damlag är jämfört med herrarna.
Jossan
Men precis som vanligt när det handlar om damer som spelar fotboll så finns det en hel hög män med taskig självkänsla eller vad det nu kan bero på, som ondgör sig över detta och nu ikväll har jag sett ett flertal svenska twittrare som utrycker detta genom att påstå sig heja på Japan.
Ynkligt tycker jag. Ni blir inte mer manliga för att ni föraktar kvinnor som spelar fotboll. Snarare tvärt om.
Sen upptäckte jag en kul sak som kanske också kan vara förklaringen till att 1-1 målet kom så enkelt.
Hedvig Lindahl Twittrar under matchen
Sverige Målvakt Hedvig Lindahl Twittrar mitt under matchen
 


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.