Många är det som hävdar att Ines Uusmann sagt att ”Internet är en fluga som kanske bara blåser förbi”
Själv har jag med en dåres envishet hävdat att hon är felciterad och nu vet jag att det var en rubrik i Svenska dagbladet 12 man 1996.
Det hon egentligen sa var följande

Jag vågar inte ha någon alldeles bestämd uppfattning men jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet. […] Att sitta och surfa på nätet tar en himla massa tid. Vad är det bra för? […] Det kanske är så att det är något som vuxit upp nu. Alla pratar om internet men kanske är det övergående och sedan blir inriktningen mer specificerad.

  • Ines Uusman citerad i Svenska Dagbladet, 12 maj 1996.
Ja vad ska ma säga. Ines hade nog mer rätt än alla de som skrattade åt henne. Inte spenderar man så värst mycket tid med att planlöst surfa på nätet nu för tiden. Utan man är ganska målmedveten i sitt internetanvändande.

Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.