SJ informerar

SJ brukar få på tafsen för att de är dåliga med informationen. Just nu så kör de sträckan Stockholm – Västerås med extra långa tågset på grund av ett banarbete som gör att de inte kan köra lika ofta.
Det skapar en hel del förvirring med tanke på vagnsnumrering och att alla vagnar inte alltid går hela vägen till slutdestinationen.
Just nu sitter jag på ett tåg som är skyltat till Göteborg, där hälften av tåget egentligen är det direkttåg med slutstation Västerås. Tidigare har SJ inte alltid haft full koll på vilka vagnar som stannar i Västerås och vilka som fortsätter, vilket i sin tur gjort att folk fått byta vagn där.
Idag verkar de ha koll på detta, men tågmästaren som informerar oss verkar inte ha gått ut med MVG på informationskursen, för informationen vi får lyder som följande.
– Idag kör vi med ett extra långt tåg och ni som bara ska till Västerås ska välja de fyra bakersta vagnarna
Undrar jag om det verkligen är så att jag inte kommer till Västerås om jag väljer en vagn framför de fyra ”bakersta” (som jag förmodar är de sista vagnarna i tåget).
Om man bara skulle till Hallsberg, kunde man välja vilken vagn som helst då?
Lite senare meddelade hon samma sak igen, med tillägget att de fyra ”bakersta” skulle stanna i Västerås.
Så skönt då kunde man i alla fall på egen hand räkna ut ungefär hur det ligger till, för informationen vi fick skapade fortfarande bara förvirring.
Nu rullar tåget och de ”bakersta” vagnarna passerade just Sunbyberg, vart de andra vagnarna är har jag ingen aning om eftersom jag inte fick sitta i dem.
Tillägg: Det går bra för SJ idag, när de för en gång skull har koll på vilka vagnar som ska vidare hela vägen till Göteborg och kan informera om det redan i Stockholm. Då går en av de vagnarna sönder så nu måste ändå några av de ”bakersta” vagnarna rulla vidare. Hoppas att det inte är den jag sitter i. Jag vill av i Västerås.


Kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.